Держава не сліпа: Зеленський відреагував на підозру Порошенку

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський відреагував на підозру колишньому президентові Петру Порошенку у держзраді та в сприянні терористам.
фото ОПУ

Глава держави Володимир Зеленський відреагував на підозру колишньому президентові Петру Порошенку у держзраді та в сприянні терористам.

Про це він розповів журналістам у рамках дводенної щорічної конференції послів України під гаслом Дипломатія 30. Стратегія сильної держави, що проходить у державній резиденції Синегора, пише УНІАН.

«Я про це не думаю, по-перше, що там було виписано. Це виписують правоохоронці. Я не думаю, що це впливатиме на ситуацію всередині нашої держави», - заявив Зеленський.

При цьому президент заявив, що на ситуацію всередині України, як правило, впливають фінансові групи.

Порошенку оголосили про підозру у «вугільній справі»: у яких ще провадженнях фігурує п'ятий президентПетру Порошенку оголосили про підозру у держзраді у справі про закупівлю вугілля. У яких ще провадженнях фігурує п'ятий президент.

«Він (Порошенко, – ред.) є в одній із цих фінансових груп. Ми розуміємо. Вони звозять людей із різних областей (для мітингів – ред.). Ми це бачимо. Це ж відкрита інформація, це не брехня... Десь хтось хоче їх підтримати. Більшості людей, як на мене, дають таку можливість. Непростий час люди хочуть заробити копійку. Хто так приходить», – сказав Зеленський.

«Я бачу єдине: ми не бачимо резонансу щодо таких людей як пан Медведчук, або як пан (Порошенко)... Якщо ці питання пов'язані з конкретикою, з вугіллям, - те, що ми прочитали, торгівля із сепаратистами, тож нехай розбирається суд, правоохоронні органи», - наголосив Зеленський.

«Я думаю, що підтримки цих процесів у суспільстві немає. І зрозуміло, чому. Воно так не вийде. Заробляти на цьому в суспільстві, а щоб це суспільство тебе підтримувало. Воно так не виходить. І у 2014 році не їх підтримало суспільство (про перемогу Порошенка на виборах – ред.). Суспільство підтримало себе, державу, державність, свій прапор, свій гімн», - наголосив Зеленський.

Президент вважає, що суспільство розуміє, що відбувається.

«Держава не сліпа і точно починає крок за кроком розбиратися», - сказав Зеленський.

Нагадаємо, 20 грудня Петру Порошенку повідомили про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій.

Пізніше Служба безпеки України на брифінгу пояснила, у чому річ. Колишнього президента підозрюють у тому, що він розірвав контракти на постачання вугілля з ПАР та організував постачання вугілля з ОРДЛО.

У відповідь на оголошення Порошенка підозри в державній зраді в очолюваній ним політичній партії «Європейська солідарність» (ЄС) заявили, що чинний президент Володимир Зеленський винен у переслідуванні опозиції та торгівлі з ОРДЛО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: