В Офісі генпрокурора підписали клопотання щодо арешту Порошенка

Читать на русском
В Офісі генпрокурора підписали клопотання про арешт п'ятого президента Петра Порошенка, а Печерський суд столиці дозволив його затримати.
З відкритих джерел

Печерський районний суд Києва дозволив затримати колишнього президента Петра Порошенка, щоб доставити його до суду для обрання запобіжного заходу.

Цю інформацію підтвердили джерела УП в Офісі генпрокурора.

Порошенку оголосили про підозру у «вугільній справі»: у яких ще провадженнях фігурує п'ятий президентПетру Порошенку оголосили про підозру у держзраді у справі про закупівлю вугілля. У яких ще провадженнях фігурує п'ятий президент.

Водночас спікер суду Віталій Чергавий відмовився коментувати інформацію. Також він не зміг підтвердити, чи спростувати, чи було відповідне засідання у суді. За його словами, подібні засідання секретні та відбуваються у закритому режимі.

«На сьогодні робочий день вже завершився і я не маю технічної можливості перевірити інформацію про засідання», - сказав Чергавий.

Нагадаємо, 20 грудня колишньому президенту Петру Порошенку повідомили про підозру у державній зраді та сприяння діяльності терористичних організацій. Також його повторно викликали на допит до ДБР, призначивши дату на 23 грудня.

Пізніше Служба безпеки України на брифінгу пояснила, у чому річ. Колишнього президента підозрюють у тому, що він розірвав контракти на постачання вугілля з ПАР та організував постачання вугілля з ОРДЛО.

У відповідь на оголошення Порошенка 20 грудня підозри у державній зраді в очолюваній ним політичній партії «Європейська солідарність» (ЄС) заявили, що чинний президент Володимир Зеленський винен у переслідуванні опозиції та торгівлі з ОРДЛО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: