Порошенко не збирається йти на допит у ДБР – адвокат

Читать на русском
На думку адвоката, при оголошенні підозри Порошенку було порушено законодавство, як і при виклику його в ДБР
Петро ПорошенкоВідкрите джерело

Колишній президент України Петро Порошенко не збирається йти на допит до Державного бюро розслідувань 23 грудня. Там йому планують вручити клопотання про обрання запобіжного заходу.

Про це розповів адвокат експрезидента Ігор Головань в ефірі програми «Свобода слова на ICTV».

«Вони навіть тут таку дрібницю не можуть виконати відповідно до закону. Особа, яка викликається, повинна бути повідомлена за три дні, а день початку терміну не рахується. Тому, якщо вони роблять виклик 20-го грудня, то треба викликати на 24-е, а вони викликають на 23-е» - сказав адвокат.

Порошенку оголосили про підозру у «вугільній справі»: у яких ще провадженнях фігурує п'ятий президентПетру Порошенку оголосили про підозру у держзраді у справі про закупівлю вугілля. У яких ще провадженнях фігурує п'ятий президент.

Головань додав, що підозру Порошенку мала вручати особисто генеральний прокурор Ірина Венедіктова, яка несподівано пішла у відпустку.

«З якого дива генпрокурор замість того, щоб виконати цей почесний обов'язок, зникає у відпустку і ми бачимо брифінг ноунеймів в СБУ, які кажуть, що Порошенку було повідомлення про підозру» - зазначив адвокат.

Нагадаємо, 20 грудня колишньому президенту Петру Порошенку повідомили про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій. Також його повторно викликали на допит в ДБР, призначивши дату на 23 грудня.

Пізніше Служба безпеки України на брифінгу пояснила, в чому справа. Колишнього президента підозрюють у тому, що він розірвав контракти на постачання вугілля з ПАР і організував поставки вугілля з ОРДЛО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: