Чиновники КМДА привласнили мільйони на оцифровуванні документів – СБУ

Кіберспівробітники СБУ викрили посадових осіб Департаменту комунальної власності Києва на корупційних схемах, внаслідок яких місцевий бюджет втратив 12 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у вівторок, 26 жовтня.

Гроші розкрадалися з ресурсів, виділених на цифрову трансформацію, зокрема на оцифрування технічної документації об'єктів нерухомого майна.

Схема полягала у махінаціях за тендерними процедурами.

«По перше, чиновники віддали перемогу у тендері на 40 млн грн без будь якого конкурсу. По друге, фігуранти провадження складали кошторис послуг із завідомо завищеними показниками. Це дозволило зловмисникам покласти 12 млн грн у власні кишені. Гроші виводили через конвертаційний центр – на банківські рахунки фіктивних підприємств», - йдеться у повідомленні.

Силовики провели 16 обшуків, за результатами яких припинили діяльність незаконного конвертцентру, задіяного у злочинній схемі.

Також вилучили печатки та документи понад 30 фіктивних підприємств, документи, серверне обладнання, комп'ютерну техніку та мобільні термінали, записи «чорної» бухгалтерії.

«Планується проведення судово-економічної та комп'ютерно-технічної експертиз. Їхня мета - підтвердження завданих державі збитків на суму близько 20 млн грн, та ухвалення за їх результатами відповідного процесуального рішення», - додали в СБУ.

Нагадаємо, раніше у двох департаментах КМДА пройшли обшуки.

Також повідомлялося, що у Києві виявили розкрадання 150 мільйонів на будівництві Подільського мосту.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО