Закон про олігархів повторно направлять до Венеціанської комісії – Разумков

Закон про деолігархізацію після підписання президентом України Володимиром Зеленським буде повторно відправлений до Європейської комісії «За демократію через право» (Венеціанська комісія).

Про це повідомив голова Верховної ради Дмитро Разумков в інтерв'ю УП.

«І як тільки буде підписано цей закон, він попрямує до Венеціанської комісії вже в другому читанні. Хоча це буде прецедентом, так як до цього всі законопроекти, які прямували до Венеціанської комісії, були в редакції першого читання. Просто про це не хочуть говорити колеги», - сказав він.

За словами спікера, спрямування документа до Венеціанської комісії повністю підтримує і сам Зеленський.

«Добре, що зараз президент підтримує ініціативу з розробки вищезгаданого далі закону Венеціанською комісією», - додав Разумков.

Нагадаємо, Верховна рада 23 вересня прийняла проект закону №5599 у другому читанні та в цілому 279 голосами.

24 вересня комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки попросив спікера поставити на переголосування цей законопроект у зв'язку з юридичною колізією.

Як з'ясувалося, народні депутати врахували одночасно три правки (396, 398, 406), які суперечать одна одній.

Депутати в результаті вирішили не переголосовувати законопроект, що викликало обурення опозиційних сил. А сам Разумков заявляв, що «так як закон голосувався не за регламентом, то і переголосовувати якісь внесені в нього правки буде не дуже законно».

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО