Разумков про голосування за закон про олігархів: депутатів навмисно ввели в оману

Читать на русском
Разумков назвав підхід до голосування за закон про олігархів абсолютно непрофесійним і обіцяє зробити все, щоб подати на підпис президенту правильну редакцію
Дмитро РазумковРБК-Украина

Народних депутатів під час розгляду закону про олігархів виразно ввели в оману. Та й в цілому ситуація, яка склалася в залі під час голосування за закон, дуже погана.

Про це заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков в ефірі одного з українських телеканалів, повідомляє УНІАН.

«Cитуація вийшла не те щоб з-під контролю, вона вийшла з-під Закону... У зв'язку з тим, що була застосована для мене незрозуміла процедура, тому що об'єднали деякі статті регламенту, які між собою не поєднуються, які суперечать іншим статтям... Вони провели те голосування, яке провели. Причому я глибоко переконаний, Я про це вже говорив колегам, що, на мою думку, депутатів навмисно ввели в оману, оскільки що ті, хто запропонував цю процедуру, ті, хто ставив її на голосування, самі за неї не проголосували», - пояснив він.

Кращі люди країни. Колонка Леоніда ШвецяОлігархи у нас стоять за всіма більш-менш значними політичними проєктами, і єдиний президент України, який був їм не рівня, а батько рідний, це Леонід Кучма.

Разумков підтвердив, що він має на увазі першого віцеспікера ВР Руслана Стефанчука і доповідача за законом, Представника президента в КСУ Федора Веніславського. На його думку, вони підштовхнули депутатів до голосування в порушення регламенту - і, нагадав спікер, сам при цьому голосувати не стали, прекрасно знаючи про наслідки. А в підсумку через непрофесійний підхід опозиція вже звернулася в Державне бюро розслідувань і Офіс генерального прокурора.

«Я ще раз повторюю: я думаю, що депутатів ввели в оману з процедурою розгляду... Якщо ми з вами говоримо про те, що сталося, я впевнений, що це сталося завдяки поспіху. І я про це попереджав» - резюмував він, додавши, що докладе всіх зусиль до того, щоб закон в правильній редакції був виданий і направлений президенту на підпис.

Нагадаємо, що Верховна рада 23 вересня прийняла проєкт закону № 5599 у другому читанні та в цілому 279 голосами.

24 вересня Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки попросив спікера поставити на переголосування цей законопроєкт у зв'язку з юридичною колізією.

Як пояснив голова фракції «Голос» Ярослав Железняк, народні депутати врахували одночасно три правки (396, 398, 406), які суперечать один одному.

Народні депутати в результаті вирішили не переголосовувати законопроєкт, що викликало обурення опозиційних сил.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: