Російська агресія не стримає рух України до НАТО – Стефанішина

Російська агресія не зможе зупинити рух України до членства в Північноатлантичному альянсі (НАТО).

Про це заявила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, повідомляє урядовий портал.

Під час зустрічі з міністрами закордонних справ Латвії та Литви Едгарсом Рінкевічсом і Габріелюсом Ландсбергісом, а також заступником міністра закордонних справ Естонії Рейном Таммсааром Стефанішина зазначила, що російська агресія - виклик не тільки для України, але і для всієї Європи.

«Концентрація сил Росії біля кордонів України - це виклик для всієї Європи. Об'єднання наших союзників в Альянсі навколо надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО сьогодні є найменшою політичною інвестицією, яку можна зробити для досягнення безпеки стабільності в регіоні. Ми чітко усвідомлюємо свою роль у безпеці всього регіону, тому попри агресію Росії, Україна не припинить дискусію, яку розпочала, щодо своїх євроатлантичних амбіцій», - сказала вона.

Також віцепрем'єр подякувала партнерам за підтримку України.

«Трансатлантична єдність має стати ключем до матеріалізації рішень Бухарестського саміту НАТО у 2008 році», - сказала віцепрем'єр.

Раніше міністр оборони України Андрій Таран заявив, що найкращим проявом міжнародної солідарності країн Заходу в протистоянні російській агресії на українських кордонах могло б стати надання Україні Плану дій для членства в НАТО.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в процесі засідання Комісії Україна-НАТО 13 квітня запропонував країнам-членам Альянсу програму з десяти кроків, спрямованих на підтримку України в умовах ескалації ситуації на українських кордонах.

До цього Кулеба говорив, що гібридна агресія Росії проти України, яка йде вже сім років, була б неможлива, якби у 2014 році Україна вже перебувала в Північноатлантичному альянсі (НАТО).

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО