Росія нарощує ударне угруповання біля кордонів України – розвідка

Росія продовжує нарощувати ударне угруповання військ біля українських кордонів. Останнім часом рівень загрози з боку російської армії тільки зростає.

Про це представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявив в ефірі програми «PRO Військо».

Скібіцький відзначив збільшення заходів з бойової та оперативної підготовки російських військ біля українського кордону. За його словами, подібну картину військова розвідка України спостерігала у 2014-2015 роках - а через деякий час почалася безпосередньо збройна агресія Росії на Донбасі.

Нагадаємо, в Генштабі заявили, що на окупованих Росією територіях України знаходиться до 60 тисяч солдатів, а на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

На Заході виявили ряд підтверджень того, що Росія активно перекидає на кордон з Україною масу військової техніки, при цьому маскуючи її номери. Серед них виявили сумнозвісну 76-ту гвардійську десантно-штурмову дивізію з Пскова, а також важкі вогнеметні системи - неконвенційну зброю.

У Кремлі заявили, що російська армія нібито нікому не загрожує і буде перебувати біля кордонів стільки, скільки забажає - поки президент РФ Володимир Путін не віддасть інший наказ.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО