Від використання вакцини AstraZeneca відмовилися ще дві країни

Від використання вакцини компанії AstraZeneca для вакцинації населення від коронавірусу прийняли рішення тимчасово відмовитися ще дві європейських країни - Нідерланди та Ірландія.

Відповідні заяви МОЗ Нідерландів та МОЗ Ірландії опубліковані в неділю, 14 березня.

«Голландське управління з оцінки лікарських засобів рекомендувало призупинити використання вакцини AstraZeneca у якості запобіжного заходу. Міністерство охорони здоров'я, добробуту і спорту прийняло рішення схвалити дану рекомендацію і не використовувати вакцину до 28 березня включно», - сказано в повідомленні нідерландського Міністерства.

Національний Консультативний Комітет з імунізації Ірландії зазначив, що причиною є інформація про можливий тромбоз після застосування AstraZeneca. Поки ця інформація перевіряється, прийнято рішення призупинити застосування препарату.

«У зв'язку з появою нової інформації та очікуванням подальших даних від EMA, у якості запобіжного заходу рекомендовано тимчасово відкласти використання вакцини AstraZeneca від коронавірусу відсьогодні, 14 березня 2021 року», - йдеться в пресрелізі.

Нагадаємо, що низка держав Європи та Азії вже відклала вакцинацію від коронавірусу із застосуванням вакцини AstraZeneca - це Таїланд, Данія, Норвегія, Ісландія та Австрія. Причиною цього стали повідомлення про нібито утворення тромбів після використання даної вакцини, а також смерті людей, які були щеплені цією вакциною.

А ось Італія дозволила подальше використання вакцини, не знайшовши зв'язку з її застосуванням і смертями вакцинованих.

11 березня представник компанії заявив, що вакцина від коронавірусу AstraZeneca ефективно працює проти хвороби та прекрасно переноситься пацієнтами будь-якого віку.

12 березня у ВООЗ порекомендували продовжити використовувати для вакцинації від коронавірусу препарат компанії Oxford/AstraZeneca.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО