На міністра юстиції Малюську поскаржилися до Ради адвокатів через ігнорування запитів

Адвокат Олександр Денисов подав звернення до голови Ради адвокатів Донецької області з проханням скласти протокол про адмінправопорушення стосовно міністра юстиції України Дениса Малюськи, повідомляє «Слово і Діло».

Упродовж грудня Денисов подав два адвокатських запити: 9 і 21 грудня. Однак попри те, що строк розгляду – лише 5 днів, відповіді він так і не отримав.

Інформація, яку запитував адвокат, стосувалася розгляду скарг щодо рейдерства.

Ідеться про захоплення сільськогосподарських підприємств компанії МБК «Скайнет Маркетінг Лтд.», які було незаконно переписано на інших власників в інтересах заступника голови партії «Батьківщина», народного депутата Валерія Дубіля.

Торік улітку незаконні реєстраційні дії з цими підприємствами здійснила приватний нотаріус Ірина Мамай. На сьогодні їй заблоковані ключі для здіснення реєстраційних дій. Крім того, попередні дії антирейдерської комісії та накази Мін’юсту в цій справі визнані незаконними. Утім, Мін’юст досі не скасував незаконні реєстраційні дії і не повернув на попередні записи в реєстрах.

Як ми повідомляли раніше, майно сільськогосподарських підприємств, яке незаконним шляхом отримали нові власники, вже розпродають – оголошення про продаж з’явилися на спеціалізованих сайтах.

Нагадаємо, міністр юстиції Денис Малюська ще в грудні заявляв, що епоха рейдерства в Україні вже закінчилася.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО