Дострокові вибори до Ради: що вже встиг наобіцяти кандидат у нардепи Разумков

Після того, як президент України Володимир Зеленський оголосив дострокові вибори до Верховної ради, між політиками, які ведуть свої партії до парламенту, почалася запекла боротьба за виборця. В підсумку в нас справжній «парад» обіцянок – у передвиборчих програмах, ЗМІ, ток-шоу та на особистих сторінках політиків у соціальних мережах. «Слово і Діло» вже зараз фіксує, що обіцяли лідери партій із топ-11 соціологічних рейтингів. Сьогодні подивимось, які зобов'язання з моменту оголошення виборів узяв на себе Дмитро Разумков.

Разумков – лідер найбільш рейтингової наразі партії «Слуга народу». Обіцянки кандидат у народні депутат дає дуже обережно, з моменту оголошення дострокових виборів їх набралося шість. Причому вони цілком реалістичні й здійсненні.

Найскладніша з них – сприяти завершенню війни на Донбасі. Разумков зазначив, що «завтра» війна не закінчиться, але основне завдання президента Володимира Зеленського, його оточення й партії «Слуга народу» – щоб цей процес настав якомога швидше, щоб «припинили стріляти й припинили гинути наші хлопці на фронті».

Дав Разумков дві майже вже традиційні обіцянки: зняти депутатську недоторканність (уточнив, що на відміну від усіх інших, його партія зробить це на самому початку каденції) й підтримувати покарання депутатів за прогули. «Відповідати доведеться не лише мені, але й тим, хто все ж таки вирішить не ходити на свою роботу. В мене позиція досить проста. Я б виганяв. Для цього потрібно ухвалити низку змін до чинного законодавства, в тому числі, ми про це говорили в межах президентської компанії, ми це плануємо робити, коли прийдемо до парламенту, це закон про відкликання народного депутата», – заявив політик.

Також лідер «Слуги народу» пообіцяв, що розмовлятиме українською мовою, коли стане народним депутатом або обійматиме інші державні посади: «Якщо мене підтримають, якщо за мене проголосують і я стану народним депутатом, звичайно, я буду використовувати українську мову в стінах парламенту та на інших посадах, якщо така можливість у мене з'явиться».

Кандидатів із поганою репутацією Разумков пообіцяв виключати з партійних списків. Таку обіцянку лідер партії дав 9 червня, а 1 липня повідомив: «Ми зараз говоримо про список, і в нас за законодавством є можливість до 8 липня відкликати тих чи інших кандидатів. Ми це будемо робити 6 числа. Якщо ми щодо якихось людей припустилися помилок, ми їх виправимо». Пізніше він зазначив, що зараз перевіряється інформація про наявність російського громадянства в члена списку Михайла Соколова. За словами Разумкова, рішення щодо нього ухвалять на з'їзді.

Крім того, найближчим часом Разумков пообіцяв оприлюднити статут партії «Слуга народу». Обіцянка він озвучив 18 червня, а статуту на офіційному сайті ще немає, кандидату варто поквапитися.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які обіцянки дав лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО