Борги за гарячу воду, якої не було, законні – КМДА

Столична влада рекомендує киянам встановлювати газові лічильники, щоб уникнути додаткових нарахувань за газ за час відсутності гарячої води.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Укрінформ» у вівторок, 23 жовтня.

«Існує законодавча норма, яка говорить про те, що за відсутності гарячого водопостачання вважається, що люди нагрівають воду, користуючись газовою плитою. Тому йде донарахування за газ», – пояснив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

За його словами, на сьогодні в Києві 780 тисяч абонентів газу, з них 187 тисяч – із квартирними лічильниками, 260 тисяч – це будинки, які мають будинковий облік. «У таких будинках жодних донарахувань не відбувається, тому що є квартирний облік, або є домовик, там нараховується за фактичне споживання», – додав він.

Водночас, за його словами, є 316 тисяч особових рахунків, які не мають обліку. У цих будинках лічильники обіцяють встановити до 2021 року.

Як повідомлялося, жителі Києва отримали платіжки за вересень, у яких «Київгаз» донарахував гроші за весь період відсутності гарячої води в столиці.

Варто зазначити, що раніше Пантелеєв заявив, що багатомісячна відсутність гарячої води дозволила киянам заощадити від 1,5 до 3,5 тисяч гривень.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО