СБУ назвала нові імена найманців ПВК Вагнера

Служба безпеки України оприлюднила персональні дані 206 позаштатних співробітників російської військової розвідки зі складу Приватної військової компанії Вагнера.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили у прес-службі СБУ.

Раніше особи були ідентифіковані Службою безпеки як учасники лютневих подій у Сирії. У тому числі опубліковано дані восьми найманців, які загинули або померли від поранень.

За інформацією СБУ, майже усі загиблі у 2014-2016 роках брали участь у бойових діях на Донбасі у складі російських терористичних формувань. Деякі з найманців активно сприяли російській анексії Криму або спрямовувалися російськими спецслужбами на підконтрольну територію України для вчинення терористичних актів і диверсій.

Також СБУ оприлюднила додаткову інформацію стосовно громадянина Республіки Узбекистан Мамаджанова Дилшода Машрабжоновича, 24.05.1988 р.н., у складі ПВК Вагнера. За оперативними даними СБУ, він отримав важке поранення і російським військовим літаком у лютому 2018 року був вивезений з Сирії до РФ.

«У його паспорті відсутні жодні відмітки про проходження прикордонного контролю на території САР. Зазначене у черговий раз підтверджує факт цілеспрямованого приховування на вищому рівні РФ факт участі російських військових у терористичній діяльності на території інших країн», – заявили в СБУ.

Зазначається, що СБУ продовжить роботу з викриття злочинної діяльності так званих приватних військових компаній, підконтрольних спецслужбам РФ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО