Антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу структури МВС

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура закінчила досудове розслідуванням зверненням до суду з обвинувальним актом щодо двох осіб.
фото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу за обвинуваченням колишнього директора державного підприємства Міністерства внутрішніх справ «Інформ-Ресурси» Юханнана Бабаєва та його ексзаступника Вадима Матлаєва у завданні структурі МВС збитків на 187 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба САП, не вказуючи прізвища фігурантів.

Водночас, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Бабаєва та Матлаєва, яких раніше оголосили в розшук.

«14 червня 2024 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно колишніх директора та заступника директора державного підприємства МВС України «Інформ-Ресурси», зловживання яких під час відчуження приміщень, завдали державному підприємству збитків на 187 млн грн», – інформує прокуратура.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому директору ДП МВС «Інформ-Ресурси» Юханнану Бабаєву та ще трьом особам. За версією слідства, протягом 2018-2019 років ексдиректор держпідприємства МВС «Інформ-Ресурси» Бабаєв, шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою з трьома особами з корисливих мотивів, шляхом перерахування грошових коштів на розрахункові рахунки ТОВ «Коссад Решерш», ТОВ «Лакінс» та ТОВ «Дюнкерс», здійснили заволодіння грошовими коштами у сумі 16,69 млн грн.

Ці кошти якраз були отримані від продажу вищевказаних об'єктів. Троє підозрюваних у цій справі пішли на угоду зі слідством, яку затвердив Вищий антикорупційний суд. Пізніше НАБУ і САП повідомили про нову підозру ексдиректору ДП МВС «Інформ-Ресурси» та його заступнику.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: