Антикорупційні органи повідомили про підозру ексдиректору структури МВС

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру чотирьом особам у заволодінні коштами структури Міністерства внутрішніх справ.
Юханнан Бабаєв

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру колишньому директору державного підприємства Міністерства внутрішніх справ «Інформ-Ресурси» Юханнану Бабаєву та ще трьом особам у заволодінні майже 16,7 млн грн вказаного ДП.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили співрозмовники у НАБУ і САП.

Самому екскерівнику установи Бабаєву повідомили про підозру заочно, оскільки той переховується в органів правопорядку і перебуває в розшуку. Також НАБУ і САП запідозрили трьох підприємців, які, на їх думку, контролювали діяльність компаній ТОВ «Коссад Решерш», ТОВ «Лакінс» та ТОВ «Дюнкерс».

За версією слідства, ексдиректор держпідприємства МВС «Інформ-Ресурси» Бабаєв, шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою з вказаними особами з корисливих мотивів, шляхом перерахування грошових коштів на розрахункові рахунки ТОВ «Коссад Решерш», ТОВ «Лакінс» та ТОВ «Дюнкерс», здійснили заволодіння грошовими коштами у сумі 16,69 млн грн.

Як дізналося «Слово і діло», Вищий антикорупційний визначив двом підозрюваним запобіжні заходи у вигляді застави з покладанням таких обов'язків: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними як безпосередньо, так і через третіх осіб, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Зазначимо, що Національна поліція розслідує аналогічні обставини, але за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Нещодавно за це засудили до 5 років позбавлення волі колишню головну бухгалтерку ДП МВС «Інформ-Ресурси» Ірину Рубан. Водночас суд відпустив її на іспитовий строк у 3 роки.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру чиновнику Міністерства оборони, який намагався підкупити аудитора. Також вони вручили підозру раднику міністра енергетики, пов'язаному із справою «Роттердам+».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: