Суд заочно заарештував ексзаступника директора структури МВС

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту колишнього заступника директора державного підприємства Міністерства внутрішніх справ «Інформ-Ресурси» Вадима Матлаєва, якого НАБУ і САП підозрює у зловживаннях на 187 млн грн.

Таке рішення 25 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

В рішенні не вказується прізвище підозрюваного, проте, за інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про Матлаєва.

«Клопотання задовольнити. Обрати стосовно підозрюваного (Вадима Матлаєва – ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після затримання підозрюваного і не пізніше ніж через 48 годин з часу його доставки до місця кримінального провадження розглянути питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м'який запобіжний захід, про що постановити ухвалу», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому директору ДП МВС «Інформ-Ресурси» Юханнану Бабаєву та ще трьом особам. За версією слідства, протягом 2018-2019 років ексдиректор держпідприємства МВС «Інформ-Ресурси» Бабаєв, шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою з трьома особами з корисливих мотивів, шляхом перерахування грошових коштів на розрахункові рахунки ТОВ «Коссад Решерш», ТОВ «Лакінс» та ТОВ «Дюнкерс», здійснили заволодіння грошовими коштами у сумі 16,69 млн грн.

Ці кошти якраз були отримані від продажу вищевказаних об'єктів. Троє підозрюваних у цій справі пішли на угоду зі слідством, яку затвердив Вищий антикорупційний суд. Пізніше НАБУ і САП повідомили про нову підозру ексдиректору ДП МВС «Інформ-Ресурси» та його заступнику.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: