Справа держпідприємства структури МВС: троє обвинувачених пішли на угоду

Читать на русском
Антикорупційний суд затвердив угоду з трьома особами, які допомогли у відмиванні майже 17 млн грн службовцем держпідприємства.

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості з трьома особами, яких обвинувачували у сприянні в легалізації майже 17 млн грн колишнім директором державного підприємства Міністерства внутрішніх справ «Інформ-Ресурси» Юханнаном Бабаєвим.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Суд затвердив угоду про визнання винуватості між прокурором САП та трьома особами, які сприяли легалізації майже 17 млн грн грошових коштів, одержаних злочинним шляхом від відчуження нежитлових будівель директором державного підприємства ДП МВС України «Інформ-Ресурси». Особи беззастережно визнали свою винуватість у вчиненні інкримінованих їм кримінальних правопорушеннях, що вони і підтвердили у судовому засіданні в присутності захисника», – інформує прокуратура.

У САП не зазначають прізвище директора держпідприємства «Інформ-Ресурси», проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Юханнана Бабаєва. Стосовно нього слідство проводиться заочно і нещодавно його заочно взяли під варту.

За версією обвинувачення, на момент вчинення правопорушення директора ДП «Інформ-Ресурси» незаконно відчужив нежитлові приміщення загальною площею 3760 кв. м. У подальшому, відповідно до раніше узгоджених домовленостей, отримані кошти з метою заволодіння ними у сумі майже 17 млн грн були перераховані на рахунки підконтрольних трьом особам компаній ТОВ «Коссад Решерш», ТОВ «Лакінс» та ТОВ «Дюнкерс», перетворені на готівку та передані очільнику держпідприємства.

«За вироком суду вказаних осіб визнано винуватими за ч. 2 ст. 209, ч. 2 ст. 200 КК України та призначено покарання у виді п'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій строком на 1 рік. Разом з тим, осіб звільнено від відбування основного покарання на підставі ст. 75 КК України з випробуванням з іспитовим строком на три та два роки відповідно», – повідомляє САП.

Також на засуджених покладено обов'язки, передбачені ст.76 КК України: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця свого проживання та роботи.

Крім того, обвинувачені зобов'язані зробити внески у Фонд United 24 на підтримку Збройних сил України на загальну суму 8 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому директору ДП МВС «Інформ-Ресурси» Юханнану Бабаєву та ще трьом особам. За версією слідства, протягом 2018-2019 років ексдиректор держпідприємства МВС «Інформ-Ресурси» Бабаєв, шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою з трьома особами з корисливих мотивів, шляхом перерахування грошових коштів на розрахункові рахунки ТОВ «Коссад Решерш», ТОВ «Лакінс» та ТОВ «Дюнкерс», здійснили заволодіння грошовими коштами у сумі 16,69 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: