У США вважають, що росія могла вивести на орбіту космічну зброю

Читать на русском
У Пентагоні вважають, що росія вивела на навколоземну орбіту протисупутниковий космічний військовий апарат.
Joseph Clark/U.S. Department of Defense

Росія могла вивести на навколоземну орбіту протисупутниковий космічний військовий апарат.

Про це на брифінгу заявив прессекретар Міністерства оборони США Пет Райдер.

Ядерна зброя проти супутників: що відомо про плани росії розмістити ЯЗ в космосі і чим це загрожуєРозміщення ядерної зброї у космосі називають новою загрозою з боку росії. Докладніше про це – у матеріалі.

«Росія запустила супутник на низьку навколоземну орбіту, який, за нашою оцінкою, швидше за все, є протикосмічною зброєю, яка, ймовірно, здатна атакувати інші супутники на низькій навколоземній орбіті», – повідомив Райдер.

Він зазначив, що російська протикосмічна зброя розміщена на тій самій орбіті, що й урядовий супутник США.

«Таким чином, оцінки також вказують на характеристики, що нагадують раніше розгорнуті протикосмічні корисні навантаження у 2019 та 2022 роках. Очевидно, що ми продовжуватимемо стежити за цим», – додав чиновник.

Як повідомляє Reuters з посиланням на джерело, йдеться про російський супутник «Космос-2576», який схожий на супутники, запущені в 2019 і 2022 роках. За словами аналітиків, новий російський супутник виведено на ідентичну з американським розвідувальним супутником USA-314 орбіту і, ймовірно, він у майбутньому опиниться поблизу нього.

Нагадаємо, у лютому з'явилася інформація про те, що росія має намір вивести на орбіту ядерну зброю космічного базування, призначену для застосування проти супутників. У Кремлі заперечували наявність таких планів.

Проте 24 квітня росія наклала вето на розроблену США резолюцію Ради Безпеки ООН, яка закликала країни запобігти гонці озброєнь у космічному просторі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: