Справа банку «Фінанси і Кредит»: Жеваго та ще трьом фігурантам оголосили нову підозру

Читать на русском
Правоохоронці повідомили про нову підозру українському бізнесменові Костянтину Жеваго, а також трьом ексфункціонерам банку Фінанси та кредит.
Фото: NV

Правоохоронці повідомили про нову підозру українському бізнесмену та колишньому акціонеру банку «Фінанси та Кредит» Костянтину Жеваго, а також трьом ексфункціонерам банку.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

За версією слідства, у травні 2007 року – жовтні 2010 року Жеваго сформував злочинну організацію, до складу якої також увійшли голова, члени правління банку та інші наближені до нього особи.

Підконтрольна бізнесменові фірма отримала кредит у банку, після чого кошти було переведені на інші офшорні компанії Жеваго. Крім того, ймовірні учасники схеми уклали договір, який дозволяв фірмі збільшувати кредитний ліміт без будь-якої ліквідної застави.

«Таким чином, учасники групи вивели з банку 519 млн гривень, які надалі були легалізовані учасниками схеми. Загальні збитки АТ «Банк «Фінанси та Кредит» внаслідок кредитування компанії Жеваго становили 1,4 млрд грн», – зазначено в повідомленні.

Жеваго отримав підозру у створенні та керівництві злочинною організацією, привласненні та розтраті майна, легалізації майна, отриманого злочинним шляхом в особливо великому розмірі у складі злочинної організації (ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст.). 28, ч. 5 ст.

Колишній голова правління банку та його два заступники, у свою чергу, підозрюються в участі у злочинних організаціях, привласненні та розтраті майна в особливо великому розмірі у складі злочинної організації (ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 5) ст.191 КК України).

Нагадаємо, що Жеваго також було повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України, також підозри повідомлено низці топ-менеджерів банку. Вони організували механізм розтрати 113 млн доларів фінансової установи, чим завдали шкоди інтересам держави та вкладників банку. Після цього суд заочно взяв Жеваго під варту.

Крім того, НАБУ та САП повідомили Жеваго про підозру у наданні неправомірної вигоди судді Верховного суду Всеволоду Князєву.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: