Бійцям ЗСУ передали вертоліт олігарха-втікача Жеваго

Читать на русском
Заарештований вертоліт екснардепа та акціонера банку Костянтина Жеваго тепер виконуватиме завдання на фронті.
Колаж 24 каналу

На фронт українським військовослужбовцям передано заарештований гелікоптер колишнього народного депутата та олігарха Костянтина Жеваго.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Суд заочно заарештував колишнього нардепа ЖевагоСуд заочно заарештував колишнього народного депутата та ексвласника банку «Фінанси і Кредит». Раніше його оголосили в міжнародний розшук у справі про розтрату 113 млн доларів.

«Заарештований завдяки ДБР вертоліт екснардепа та акціонера банку АТ «Банк «Фінанси та Кредит» Костянтина Жеваго тепер виконуватиме завдання в одній із бойових частин ЗСУ», – йдеться у повідомленні.

У Бюро нагадали, що гелікоптер був заарештований у рамках розслідування кримінального провадження у березні 2023 року. І за рішенням військового командування країни «для забезпечення виконання бойових завдань однієї з частин було здійснено примусове відчуження вертольота».

Жеваго раніше використовував гелікоптер у особистих цілях під час перебування на території України.

Нагадаємо, ДБР звинувачує Жеваго та низку топ-менеджерів банку «Фінанси та Кредит» в організації механізму розтрати 113 млн доларів та завданні шкоди інтересам держави та вкладників банку.

У серпні цього року Жеваго повідомили про підозру у справі ексглави Верховного суду Князєва. Влітку НАБУ провело у адвоката Жеваго обшуки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: