ВАКС скасував арешт майна одного з благодійних фондів Жеваго

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання представника благодійної організації про скасування арешту майна у справі про хабар.
фото: zhevago.info

Вищий антикорупційний суд скасував арешт трьох автомобілів Toyota Highlander, Ford Transit і Toyota Rav4, а також 3/4 частки адміністративного корпусу загальною площею 3 683,7 квадратних метрів із тенісними кортами благодійного фонду «Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат».

Таке рішення 15 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, антикорупційний суд наклав арешт на вказане майно благодійного фонду «Полтавський ГЗК» у межах справи за підозрою олігарха Костянтина Жеваго у наданні неправомірної вигоди судді Верховного суду Всеволоду Князєву. Представник БФ подав клопотання про скасування арешту майна. На його думку, Жеваго хоч і є співзасновником фонду, проте не є власником вказаного майна. До того ж, БФ є неприбутковою організацією та здійснює благодійну діяльність.

«Клопотання - задовольнити. Скасувати арешт, накладений ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 20 грудня 2023 року на майно, яке належить на праві власності БФ «Полтавський ГЗК», а саме: автомобіль Toyota Highlander; автомобіль Ford Transit; автомобіль Toyota Rav4; 3/4 частки адміністративного корпусу загальною площею 3 683,7 квадратних метри із тенісними кортами», – йдеться в рішенні.

Як відомо, НАБУ і САП повідомили Жеваго про підозру в наданні неправомірної вигоди судді Верховного суду Всеволоду Князєву.

Нагадаємо, ВАКС розпочав розгляд справи судді Верховного суду Всеволода Князєва. За версією обвинувачення, Князєв одержав 1,8 млн доларів неправомірної вигоди через посередника-адвоката Олега Горецького. Саму ж неправомірну вигоду надав український олігарх Костянтин Жеваго за ухвалення Верховним судом рішення на його користь щодо купівлі ним 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

У 2022 році апеляційний суд скасував рішення першої інстанції та визнав недійсним договір купівлі-продажу цінних паперів. Аби не допустити втрату акцій, на початку березня 2023 року Жеваго вступив у змову з адвокатом Горецьким, який мав зв'язки з суддями Верховного суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: