На Кіпрі затримали спільника олігарха Жеваго – ДБР

Читать на русском
На Кіпрі затримали спільника Костянтина Жеваго. ДБР готує необхідний пакет документів для його екстрадиції з Кіпру до України.
Фото: Дело

На Кіпрі затримали спільника олігарха Костянтина Жеваго – екс-заступника голови правління банку «Фінанси та Кредит».

Про це йдеться у повідомленні, опублікованому пресслужбою Державного бюро розслідувань.

За даними правоохоронців, затриманий причетний до відмивання понад 100 мільйонів доларів США.

«На основі зібраної ДБР доказової бази суд прийняв рішення про утримання підозрюваного під вартою. Працівники Бюро готують необхідний пакет документів для його екстрадиції із Республіки Кіпр до України», – зазначили в ДБР.

Нагадаємо, самому Жеваго повідомили про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України. Підозрі також отримали топ-менеджери банку. За даними слідства, вони організували механізм розтрати 113 млн. доларів фінансової установи, чим завдали шкоди інтересам держави та вкладників банку.

На майно олігарха накладено арешт, йдеться про акції його підприємств, корпоративні права та 26 об'єктів нерухомості. Також накладено арешт на майно інших юридичних осіб, пов'язаних із колишнім депутатом, зокрема на 14 майнових комплексів, 21 частину майнових комплексів, 30 нежитлових приміщень, 10 квартир, вертоліт, яхту.

27 грудня на запит України Жеваго було затримано французькими правоохоронцями на елітному курорті Куршевель. При цьому 30 березня слідча палата Апеляційного суду Шамбері відмовила у задоволенні клопотання про екстрадицію екснардепа.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: