ЄС може ввести санкції проти компаній, які постачають рф товари для військових потреб – Bloomberg

Читать на русском
Євросоюз розглядає запровадження санкцій проти компаній із Туреччини, ОАЕ, Китаю та Гонконгу, які продовжують постачати росії підсанкційні товари.
Reuters

Європейський союз розглядає запровадження санкції проти більш ніж дюжини компаній, які продовжують постачати росії заборонені європейські товари.

Про це повідомляє Bloomberg, у розпорядженні якого є документ ЄС.

Як стало відомо виданню, компанії, що базуються в росії, Туреччині ОАЕ, Китаї та Гонконгу, імпортували європейські товари на мільйони євро для їх використання російським військово-промисловим комплексом.

Згідно з документом, імпорт включав технології, пов'язані з навігаційними системами для ракет, антени європейського виробництва, а також компоненти, що використовуються у військовій комп'ютерній техніці. Більшість обладнання виробляється під брендами ЄС чи США.

Крім того, ЄС також розглядає можливість запровадження санкцій проти невеликої кількості китайських та гонконгських компаній, які, ймовірно, надали росії супутникові зображення та інші технології.

Нагадаємо, кілька тижнів тому Європейський Союз розпочав підготовку 14-го пакету санкцій проти росії. Його ухвалення очікується навесні.

Повідомлялося, що новий пакет включатиме каральні заходи проти тих, хто оминає існуючі обмеження. Крім цього, можуть розширити список осіб та організацій, активи яких в ЄС мають бути заморожені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: