Євросоюз ввів санкції проти росії через смерть Навального

Читать на русском
Євросоюз ввів санкції проти 33 осіб та двох організацій, пов'язаних зі смертю Олексія Навального у російській колонії.
rus.err.ee

Рада Європейського союзу прийняла рішення запровадити санкції щодо 33 осіб та двох організацій, пов'язаних зі смертю Олексія Навального у російській колонії.

Про це йдеться у заяві на сайті європейського органу.

Путін вперше прокоментував смерть НавальногоРосійський диктатор путін уперше прокоментував смерть опозиціонера Олексія Навального у виправній колонії та заявив, що був згоден на його обмін.

Санкції було введено проти виправних колоній №3 та №6, де утримувався Навальний. У рішенні Ради ЄС зазначається, що ці установи відомі застосуванням фізичного та психологічного тиску, повною ізоляцією, тортурами та насильством щодо ув'язнених.

Під санкції також потрапили начальник ВК-3 Вадим Калінін та заступники начальника колонії.

Крім того, Рада ЄС вирішила запровадити обмежувальні заходи проти таких представників судової системи, як Андрій Суворов (засудив Навального до 19 років колонії особливого режиму), Кирило Никифоров (відхилив позов проти ВК-6, щоб оскаржити його переведення до карцеру на 12 діб), Євгеній Миколаїв та Наталія Дудар (винесли низку рішень щодо політичних опонентів, у тому числі Навального).

До списку включили також заступника міністра юстиції рф Всеволода Вуколова, голову московського УФСВП Сергія Мороза, першого заступника голови ФСВП Валерія Бояринєва.

«Повільне вбивство Олексія Навального кремлівським режимом є суворим нагадуванням про його повну зневагу до людського життя. Сьогоднішні санкції демонструють нашу рішучість притягнути політичне керівництво і владу росії до відповідальності за порушення прав людини в рф. Водночас ми знаємо, що путін – це не росія, а росія – це не путін. Ми продовжимо підтримувати російське громадянське суспільство та незалежні голоси», – заявив представник із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель.

Нагадаємо, 16 лютого Олексій Навальний помер у виправній колонії №3 у селищі Харп у Ямало-Ненецькому автономному окрузі. 1 березня він був похований у Москві.

Російський диктатор володимир путін вперше прокоментував смерть свого опонента лише 18 березня.

Санкції через смерть Навального вже запровадили Британія, США та Канада.

Європарламент ухвалив резолюцію, в якій поклав на путіна та російську державу відповідальність за смерть Навального.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: