Трамп витратив майже 5 млн доларів на суди у березні – ЗМІ

Читать на русском
Колишній президент США Дональд Трамп витратив у березні на судові витрати 4,8 млн доларів, тепер він може зіткнутися з нестачею грошей на адвокатів.
Фото: Getty Images

Кандидат у президенти США Дональд Трамп у березні витратив на судові витрати 4,9 млн доларів. Зараз на його рахунках залишилося 6,8 млн доларів, тож політик може зіткнутися з нестачею коштів для покриття витрат на адвокатів.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на фінансову звітність передвиборчої кампанії Трампа.

Верховний суд США дозволив Трампу балотуватися на президентських виборахВерховний суд США постановив, що колишній президент Дональд Трамп зможе висувати свою кандидатуру на виборах-2024 у всіх без винятку штатах.

Зазначається, що нестача коштів на рахунках, які колишній американський лідер використовує для оплати послуг адвокатів, може змусити Трампа шукати нові джерела фінансування. Наразі він оплачує юридичні послуги завдяки комітету політичних дій Save America, який може приймати пожертвування від донорів. Від січня 2023 року Save America витратив понад 62 млн доларів на судові витрати.

За інформацією агентства, Національний комітет Республіканської партії вже відмовився сплачувати судові витрати Трампа, тому не виключено, що колишній президент США спробує зібрати більше грошей зі своїх донорів або задіє власні статки.

Нагадаємо, щодо Трампа порушено одразу кілька справ, зокрема про штурм Капітолію, зберігання секретних документів та фальсифікацію фінансових документів.

У лютому суд у Нью-Йорку зобов'язав Дональда Трампа виплатити майже 455 мільйонів доларів США штрафу у справі про шахрайство з оцінкою вартості його майна.

Раніше суд зобов'язав Дональда Трампа виплатити понад 80 мільйонів доларів письменниці та журналістці Джин Керролл за наклеп, озвучений, коли був президентом.

Також відомо, що за президентства Дональда Трампа з Білого дому зникла секретна папка про росію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: