Трамп вніс заставу у справі про цивільне шахрайство у Нью-Йорку

Читать на русском
Колишній президент США Дональд Трамп вніс 175 млн доларів застави для оскарження рішення суду в Нью-Йорку у справі про шахрайство.
Фото: AP

Колишній президент США Дональд Трамп вніс заставу у розмірі 175 млн доларів у справі про цивільне шахрайство в Нью-Йорку. Це було необхідно, щоб уникнути конфіскації активів.

Про це повідомляє CNN.

Верховний суд США дозволив Трампу балотуватися на президентських виборахВерховний суд США постановив, що колишній президент Дональд Трамп зможе висувати свою кандидатуру на виборах-2024 у всіх без винятку штатах.

Застава зупиняє будь-які дії, які генпрокурорка штату Летіша Джеймс могла би здійснити проти власності Трампа. Застава гарантована каліфорнійською страховою компанією Knight Specialty Insurance.

У лютому суд визнав Дональда Трампа та його синів Еріка та Дональда Трампа-молодшого винними у умисних фінансових махінаціях. У рішенні суду йшлося, що колишній президент штучно завищував свої статки, щоб вводити банки в оману та отримувати кращі умови щодо кредитів та страхування. Загальна сума штрафів, які призначив суд, з урахуванням відсотків становила близько 454 млн доларів.

Пізніше Апеляційний суд Нью-Йорка дозволив Траму заплатити лише 175 млн, щоб призупинити вирок і оскаржити рішення суду.

Нагадаємо, Трампу було пред'явлено звинувачення у чотирьох справах, у тому числі у зв'язку з виплатами за мовчання порноакторці Стормі Деніелс, штурмом Капітолію в січні 2021-го та неправильним поводженням із секретними документами.

У березні суд відхилив прохання експрезидента про закриття кримінальної справи за звинуваченням у незаконному володінні секретними документами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: