Чехія знайшла вже понад мільйон снарядів для України – Павел

Читать на русском
Чехія в рамках своєї ініціативи знайшла понад мільйон одиниць артилерійських боєприпасів для Збройних сил України.
Фото: flickr

Чехія в рамках своєї ініціативи знайшла понад мільйон одиниць артилерійських боєприпасів для Збройних сил України.

Про це заявив президент Чехії Петер Павел, його цитує портал DenikN.

Закупівля снарядів для України: скільки грошей обіцяли виділити союзники на ініціативу ЧехіїБлизько 14 країн обіцяли виділити кошти на ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України. Докладніше – на інфографіці.

«Спочатку ми ідентифікували для України близько 800 тисяч одиниць артилерійських боєприпасів 155 калібру, це була вірна кількість ще деякий час тому. Зараз це вже понад мільйон», – сказав Павел.

Політик підкреслив, що Україна має отримати велику кількість боєприпасів, щоб якнайкраще підготуватися до літнього російського наступу. Чехія має намір поставити Україні якнайбільше снарядів у найкоротші терміни.

Павел також повідомив, що інші країни також розробляють програми з постачання снарядів для ЗСУ.

«Наша ініціатива не єдина, аналогічну розробляють Естонія та Велика Британія, про це говорила і Франція», – резюмував він.

Нагадаємо, нещодавно міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що союзники планують поставити Україні 1,5 млн артилерійських снарядів до кінця року.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський повідомив, що Захід працює над транспортуванням боєприпасів в Україну в рамках чеської ініціативи.

Раніше «Слово і діло» писало, які ще постачання боєприпасів обіцяли Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: