У Палаті представників США розповіли, коли розглянуть фінансування допомоги Україні

Читать на русском
Палата представників США цього тижня розгляне допомогу Україні, заявив голова розвідувального комітету Палати представників.
Українська правда

Палата представників США вже цього тижня (14-20 квітня) планує розглянути питання фінансування допомоги Україні. Попередньо очікується, що це питання отримає переважну підтримку конгресменів.

Про це голова розвідувального комітету Палати представників, конгресмен-республіканець Майк Тернер заявив в інтерв'ю NBC News.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

«Росія починає завойовувати позиції. Україна починає втрачати здатність захищати себе. США повинні активізуватися і надати Україні зброю, якої вона потребує. І я думаю, що цього тижня ми побачимо переважну підтримку в цьому питанні в Палаті представників», - сказав конгресмен.

При цьому, стосовно позиції кандидата в президенти від республіканців, експрезидента Дональда Трампа щодо допомоги Україні, Тернер зазначив, що всі в США «дуже близькі до розуміння», що ситуація перебуває в критичній точці.

Однак, Тернер не уточнив, яку саме версію законопроекту буде розглядати Палата представників: схвалену Сенатом чи якусь іншу ініціативу республіканців.

Нагадаємо, наприкінці березня Майк Джонсон пообіцяв поставити на голосування питання фінансування допомоги Україні після повернення Конгресу з великодніх канікул. Сенат США ухвалив законопроєкт ще 13 лютого.

Нещодавно президент Володимир Зеленський зазначав, що Україна втратила півроку через суперечки у Конгресі про нову допомогу. Він також заявив, що Україна програє війну, якщо США не виділять нового фінансування.

Також Трамп озвучив умову, за якої республіканці підтримають допомогу Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: