Спікер Джонсон про допомогу Україні: є багато різних ідей, поки обговорюємо варіанти

Читать на русском
Конгрес Сполучених Штатів продовжує обговорювати варіанти майбутнього пакету допомоги для України, заявив спікер Майк Джонсон.
Фото: Getty Images

Конгрес Сполучених Штатів продовжує обговорювати варіанти майбутнього пакету допомоги для України.

Про це заявив спікер Палати представників Майк Джонсон, його слова наводить Голос Америки.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

«Члени Палати представників продовжують активно обговорювати наші варіанти подальших дій. Як ви знаєте, з цього приводу існує багато різних ідей. Це дуже складне питання у дуже складний час. Час спливає, і всі тут відчувають нагальність цього», – сказав Джонсон.

Він заявив, що зараз Конгрес працює над досягненням консенсусу з цього питання.

Зазначається також, що спікер не відповів на запитання журналіста про те, коли законопроєкт про додаткове фінансування буде винесений на голосування в Палаті представників.

Нагадаємо, наприкінці березня Майк Джонсон пообіцяв поставити на голосування питання фінансування допомоги Україні після повернення Конгресу з великодніх канікул. Сенат США ухвалив законопроєкт ще 13 лютого.

Нещодавно президент Володимир Зеленський зазначав, що Україна втратила півроку через суперечки у Конгресі про нову допомогу. Він також заявив, що Україна програє війну, якщо США не виділять нового фінансування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: