«Якщо Україна програє, ми всі програємо»: глави МЗС Британії та Франції закликали збільшити допомогу Києву

Читать на русском
Міністри закордонних справ Британії та Франції Девід Кемерон та Стефан Сежурне закликали союзників зробити ще більше, щоб забезпечити перемогу України над рф.
Фото: AFP

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон та міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне закликали союзників збільшити підтримку України, щоб забезпечити перемогу над росією.

Про це йдеться у їхній спільній статті для The Telegraph.

«Нам обом абсолютно ясно: Україна має виграти цю війну. Якщо Україна програє, ми всі програємо. Ціна нездатності підтримати Україну зараз буде набагато вищою, ніж ціна відсічі путіну. Велика Британія та Франція пишаються підтримкою, яку ми надали Україні: від безпрецедентних санкцій до скоординованих постачань перших ракетних систем великої дальності Scalp та Storm Shadow. Буквально минулого місяця перші українські пілоти закінчили навчання у Королівських ВПС та розпочали навчання в Армії авіації та космічного простору в рамках програми з нарощування здатності України керувати сучасними винищувачами F-16», – написали міністри.

Але, зазначили Кемерон та Сежурне, союзники мають зробити ще більше, щоб перемогти росію.

Нагадаємо, на думку канцлера Німеччини Олафа Шольца, путін завершить війну в Україні тоді, коли зрозуміє, що її неможливо виграти.

Раніше п’ять лідерів Євросоюзу закликали посилити військову підтримку України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: