У Польщі закликали США ухвалити допомогу Україні та Ізраїлю після атаки Ірану

Читать на русском
У МЗС Польщі після масованої атаки Ірану закликали Конгрес США ухвалити допомогу Україні та Ізраїлю.
Фото PAP

У МЗС Польщі після масованої атаки Ірану закликали Конгрес США ухвалити допомогу Україні та Ізраїлю.

Про це заявив голова Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

«Браво Ізраїлю за відбиття великої іранської повітряної атаки з кількох напрямків. Зараз було б корисно посилити протиракетну оборону Ізраїлю та оснастити подібними системами Україну», – написав він.

Голова МЗС Польщі вважає, що найлегше посилити ППО Ізраїлю та підтримати Україну – це ухвалити рішення про продовження фінансування допомоги, яке чекають від Конгресу США.

Нагадаємо, керівництво республіканців у Палаті представників США оголосило, що наступного тижня голосуватиме за допомогу Ізраїлю через напад зі сторони Ірану. Це може бути той самий законопроєкт, в якому передбачається 60 млрд доларів на військову допомогу Україні.

Варто відзначити, що республіканці у Конгресі США блокують законопроєкт саме через допомогу Україні.

13 квітня кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що республіканці у Конгресі США будуть готові підтримати допомогу Україні, але лише у формі кредиту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: