У Конгресі США терміново розглянуть допомогу Ізраїлю

Читать на русском
На тлі атаки Ірану на Ізраїль 14 квітня Конгрес США розгляне пакет допомоги Ізраїлю, а також може швидше ухвалити допомогу Україні.
Фото: investory.news

Керівництво республіканців у Палаті представників США оголосило, що наступного тижня голосуватиме за допомогу Ізраїлю через напад зі сторони Ірану. Це може бути той самий законопроєкт, в якому передбачається 60 млрд доларів на військову допомогу Україні.

Про це повідомляє Politico.

Зазначається, що керівництво республіканців у Палаті представників у суботу, 13 квітня, оголосило, що наступного тижня буде проголосована допомога Ізраїлю для зміцнення його оборони.

«Атака Ірану викликала нові двопартійні заклики до ухвалення пакету іноземної допомоги», – пише видання.

Водночас поки не зрозуміло, за який закон буде голосувати Палата представників. Відомо, що допомога для Ізраїлю входить у пакет допомоги іноземним державам, куди входять і Україна з Тайванем.

Лідер республіканців у Палаті представників США Стів Скаліс сказав, що «додаткова інформація буде надана пізніше».

«На тлі невиправданої атаки Ірану на Ізраїль, Палата представників наступного тижня змінить свій раніше оголошений графік, щоби натомість розглянути законодавство, яке підтримає нашого союзника, Ізраїль, та притягне до відповідальності Іран та його терористичних проксі.

Палата представників рішуче підтримує Ізраїль, і ця неспровокована атака має мати наслідки», – йдеться у його повідомленні.

Як відомо, у разі внесення Палатою представників Конгресу США нового законопроєкту із зовнішньою допомогою, його має ухвалити також Сенат США.

Нагадаємо, республіканці у Конгресі США блокують законопроєкт саме через допомогу Україні.

13 квітня кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що республіканці у Конгресі США будуть готові підтримати допомогу Україні, але лише у формі кредиту.

Зауважимо, Сенат США ухвалив законопроєкт про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 мільярдів доларів ще у лютому 2024 року.

Як відомо, увечері 13 квітня Іран почав свою очікувану атаку проти Ізраїлю у відповідь за удар по іранському консульству в Сирії, в якому іранці звинувачують ізраїльтян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: