У США прогнозують, що по Ізраїлю буде запущено близько 500 ракет та дронів

Читать на русском
Іран та його сателіти можуть впустити по Ізраїль до 500 ударних безпілотників та ракет по Ізраїлю.
Фото: Associated Press

По Ізраїлю буде запущено від 400 до 500 безпілотників і ракет. ЦАХАЛ має намір спробувати перехопити цілі, перш ніж вони досягнуть неба Ізраїлю.

Про це повідомляє ABC News.

Зазначається, що їх запускатимуть з території Іраку, Сирії, південного Лівану та з боку бойовиків хуситів. Разом з тим заявляється, що більшість ракет запустили все ж з території Ірану.

За інформацією CNN, системи протиповітряної оборони США на Близькому Сході перехопили кілька іранських безпілотників. Водночас, джерела не уточнили, як і де саме США перехопили дрони.

Крім того, іранські ЗМІ заявили про пуски балістики в сторону Ізраїля. Також повідомляється про крилаті ракети, які летять на Ізраїль.

Разом з тим ліванське угруповання «Хезболла» заявило, що його бойовики випустили десятки ракет «Катюша» по штабу ППО Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у районі казарм Кайла на Голанських висотах. У заяві «Хезболла» заявила про підтримку палестинського народу в Газі та його опору ізраїльським нападам на цивільні райони.

Нагадаємо, на початку квітня стало відомо, що Ізраїль вдарив по консульству Ірана у Сирії, загинув високопоставлений генерал.

Після цього ЗМІ повідомили, що Іран може атакувати Ізраїль «протягом 48 годин».

Своєю чергою ізраїльський прем'єр Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль готовий до прямого нападу з боку Ірану і відповість тим же.

Згодом Іран пообіцяв «не ескалаційну» відповідь Ізраїлю за атаку на своє консульство у Сирії.

Ввечері 13 квітня Іран атакував Ізраїль десятками дронів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: