У Міноборони заявили, що оцифрували дані всіх чоловіків мобілізаційного віку

Читать на русском
Станом на суботу, 13 квітня, зроблено 23 мільйони запитів на оновлення даних громадян та оцифровано дані чоловіків призовного віку в усіх 24 регіонах України та Києві.
РБК-Україна

Міністерство оборони перезапустило електронну систему «Оберіг» та оцифрувало дані щодо усіх чоловіків, які можуть бути включені до мобілізації за віком.

Про це йдеться у заяві заступника міністра оборони України Івана Гаврилюка на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад.

Мобілізація в Україні: головне із ухваленого законопроєктуГоловне з ухваленого закону про мобілізацію – нові обов'язки для чоловіків, право на відстрочку та бронь, обмеження для ухилянтів, мотивація для військових.

Згідно зі словами Гаврилюка, система «Оберіг» забезпечує цифрове ведення даних на всіх етапах мобілізаційної кампанії для кожного окремого суб’єкта. Вона інтегрована з податковою, Мін'юстом, Міносвіти, міграційною та прикордонною службами, а також Судовою адміністрацією.

Як зазначається, станом на суботу, 13 квітня, зроблено 23 мільйони запитів на оновлення даних громадян та оцифровано дані чоловіків призовного віку в усіх 24 регіонах України та Києві.

«Більшість регіонів успішно налагодили процес введення даних щодо статусу проходження комісій ВЛК. Проте, щоб забезпечити ще більшу ефективність і прозорість, ми плануємо збільшити потужності команд, що працюють у ТЦК та СП, і перевести у цифровий формат весь процес мобілізаційної кампанії для кожного громадянина. Наша мета - забезпечити прозорість та оперативність кожного кроку цього важливого процесу», - сказав він.

Нагадаємо, 11 квітня Верховна Рада проголосувала у другому читанні урядовий законопроєкт про зміну правил мобілізації та військового обліку. Його підтримали 283 народних депутати.

Раніше президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт, що передбачає зниження призовного віку. Також підписано закон, який зобов'язує обмежено придатних до військової служби чоловіків пройти повторну військово-лікарську комісію.

Також у Міноборони заявили, що вже працюють над законопроєктом про демобілізацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: