У Міноборони прокоментували виключення питання демобілізації з урядового законопроєкту

Читать на русском
Міноборони після звернення Генштабу та рішення комітету Ради має намір розробити окремий проєкт закону, присвячений питанню демобілізації.
Фото: 5692.com.ua

Міністерство оборони має намір розробити окремий проєкт закону, присвячений питанню демобілізації та ротації. У ньому хочуть врахувати всі загрози та ризики, з якими може зіткнутися фронт.

Про це повідомив речник відомства Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону.

Друге читання законопроєкту про мобілізацію: які зміни рекомендував комітетЗаконопроєкт про мобілізацію починають розглядати у другому читанні. Що рекомендував комітет щодо відстрочки від призову, демобілізації, обмежень для ухилянтів та інших питань.

За його словами, ініціатором виключення положень щодо демобілізації з урядового законопроєкту виступив Генштаб. Там вважають, що це допоможе уникнути «прийняття поспішних рішень».

«Були побажання від Генерального штабу, який розуміє оперативну ситуацію, загрози та ризики, які стоять перед державою. Ми не можемо зараз ухвалювати поспішні рішення. Зрозуміло, що популістських думок зараз дуже багато. Але треба розуміти, що ескалація російської агресії продовжується», – сказав Лазуткін.

Він додав, що оборонний комітет Ради доручив Міноборони та Генштабу розробити окремий законопроєкт протягом восьми місяців.

«Генеральний штаб, очевидно, володіє повною картиною та повною ситуацією, яка є, та перспективами. Ми маємо відштовхуватися від усіх сценаріїв, у тому числі й не дуже оптимістичних. Зважуються всі моменти, щоби не було такого, що десь буде ослаблення оборони України», – стверджує представник Міноборони.

Нагадаємо, вчора комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони виключив положення про демобілізацію та ротацію військовослужбовців із урядового законопроєкту про мобілізацію. За даними ЗМІ, із таким запитом виступив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Рада вже запросила військове керівництво виступити перед ухваленням законопроєкту про мобілізацію.

«Слово і діло» розповіло, що зараз відомо про норми, рекомендовані комітетом щодо урядового законопроєкту про мобілізацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: