У Міноборони заявили, що вже працюють над законопроєктом про демобілізацію

Читать на русском
Міністерство оборони спільно з Генштабом ЗСУ вже працює над законопроєктом про демобілізацію військовослужбовців.
Фото: vechirniy.kyiv.ua

Міністерство оборони спільно з Генштабом ЗСУ вже працює над законопроєктом про демобілізацію військовослужбовців.

Про це заявив речник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону.

Мобілізація в Україні: головне із ухваленого законопроєктуГоловне з ухваленого закону про мобілізацію – нові обов'язки для чоловіків, право на відстрочку та бронь, обмеження для ухилянтів, мотивація для військових.

Очікується, що повна версія законопроєкту буде готова найближчими місяцями.

Лазуткін також повідомив, що спочатку була інформація про те, що термін готовності законопроєкту становитиме 8 місяців, проте тепер відомо, що проєкт буде розроблено швидше.

«Зрозуміло, що це важлива та чутлива тема. Зрозуміло, що людям, які зараз перебувають на лінії бойового зіткнення, треба давати перепочинок. Водночас людей, які мають бойовий досвід, потрібно замінити підготовленими бійцями, потрібно їх мати», – резюмував Лазуткін.

Нагадаємо, спочатку норми про демобілізацію були присутні в урядовому законопроєкті про демобілізацію. Однак, за два дні до розгляду у другому читанні оборонний комітет Ради виключив демобілізацію та ротацію з документа.

У Міноборони заявили, що ініціатором виключення положень про демобілізацію із урядового законопроекту виступив Генштаб. Там вважають, що це допоможе уникнути «прийняття поспішних рішень».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: