Зеленський про ухвалення закону про мобілізацію: це допоможе військовому керівництву

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський прокоментував ухвалення Верховною Радою комплексного законопроєкту про мобілізацію.
Фото: timesofisrael.com

Президент Володимир Зеленський прокоментував ухвалення Верховною Радою комплексного законопроєкту про мобілізацію.

Заява глави держави пролунала під час спільної пресконференції з президентами Литви та Польщі у Вільнюсі.

Мобілізація в Україні: головне із ухваленого законопроєктуГоловне з ухваленого закону про мобілізацію – нові обов'язки для чоловіків, право на відстрочку та бронь, обмеження для ухилянтів, мотивація для військових.

За його словами, останніми місяцями навколо теми мобілізації було багато «маніпуляцій та російського наративу».

«Хотів би, щоб усі розуміли: у нас війна, воєнний стан, а з впровадженням воєнного стану впроваджується мобілізація. Мобілізація йде згідно термінів, згідно законодавства, вона продовжувалась кожні три місяці українським парламентом постійно з початку війни, нічого нового не існує», – сказав Зеленський.

Він заявив, що новий законопроєкт дозволить, серед іншого, посилити контроль за тими, хто ухиляється.

«Але хочу вам сказати – будь-яка людина навіть без цього закону, яка порушувала законодавство, була мобілізаційного віку і була ухилянтом або ще щось робила поза законом, вона і так порушувала те чи інше діюче законодавство. Тут зафіксовані деякі зміни до деяких норм, які допоможуть військовому керівництву», – стверджує президент.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада проголосувала у другому читанні урядовий законопроєкт про зміну правил мобілізації та військового обліку. Його підтримали 283 народних депутати.

Раніше президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт, що передбачає зниження призовного віку. Також підписано закон, який зобов'язує обмежено придатних до військової служби чоловіків пройти повторну військово-лікарську комісію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: