У Польщі створять Раду з питань співпраці з Україною

Читать на русском
У Польщі працюватиме Рада з питань співпраці з Україною, яка всебічно працюватиме у справах України та її відбудови.
Фото: ukr.radio

Прем’єр Польщі Дональд Туск підписав розпорядження про створення Ради з питань співпраці з Україною. Цей громадський орган займатиметься двосторонніми відносинами й питанням відбудови.

Про це розповів уповноважений з відновлення України в польському уряді та колишній посол Польщі в Україні Павел Коваль в інтерв’ю РАР.

«Це буде громадський орган, до якого увійдуть представники науки, бізнесу, уряду та місцевої влади. Його склад буде сформовано найближчими тижнями», – зазначив він.

При цьому Коваль наголосив, що Рада «буде органом, який великою мірою працюватиме в Польщі, тому що багато аспектів відбудови України стосуються виняткової участі поляків».

За його словами, в рамках Ради функціонуватимуть різні робочі групи, вона співпрацюватиме з польськими аналітичними центрами та матиме представництва у регіонах.

«Ми виходимо з припущення, що польсько-україські відносили є унікальними – не лише через історичні питання, але й через участь Польщі у допомозі Україні, яка захищається, та роль Польщі у процесі її відновлення», – наголосив Коваль.

Нагадаємо, Польща та Латвія підтримали ідею створити в НАТО 100-мільярдний фонд для України.

Наприкінці березня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з польським колегою Дональдом Туском та анонсував підписання угоди про безпеку з Польщею найближчим часом.

Також уряд Польщі подвоїть внесок в ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для Збройних сил України у країн, які не входять до ЄС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: