Туск пообіцяв Польщі захист від пакту ЄС про міграцію

Читать на русском
Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що Польща не погодиться на механізм переміщення мігрантів за майбутніми правилами ЄС.
Фото: Reuters

Пакт Євросоюзу про міграцію та надання притулку, затверджений Європарламентом, є неприйнятним для Польщі.

Про це заявив прем'єр-міністр республіки Дональд Туск, передає RMF FM.

Як змінювалася кількість біженців у світі за останні три десятиліттяУ світі налічується понад 30 мільйонів біженців. Як їхня кількість змінювалася за останні три десятиліття – на інфографіці.

Він наголосив, що Варшава «не погодиться на механізм переселення» шукачів притулку в Європейському Союзі або плати за їхнє непереселення.

«Ми знайдемо такі способи, що навіть якщо цей пакт набуде чинності в більш-менш такому вигляді, в якому він був проголосований сьогодні в Європарламенті, ми захистимо Польщу від механізму переселення», – запевнив Туск.

Раніше Європарламент проголосував за пакт ЄС про міграцію та надання притулку, який посилює всі міграційні норми Євросоюзу. Це широке зведення реформ, що розроблялося з 2015 року.

Він зокрема передбачає механізм «добровільної солідарності». Згідно з ним, держави ЄС мають забезпечувати розміщення щонайменше 30 тисяч мігрантів щороку, або сплачувати по 20 тисяч євро за кожну особу, яку не прийняли, або брати участь в операціях на зовнішніх кордонах ЄС.

Міграційний пакт ще має схвалити Рада ЄС. Уряд Польщі уже оголосив, що голосуватиме проти.

Нагадаємо, Польща продовжила термін перебування для українських біженців.

Також повідомлялося, що ЄК виділила мільйони євро чотирьом країнам, які приймають українських біженців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: