Польща та Латвія підтримали ідею створити в НАТО 100-мільярдний фонд для України

Читать на русском
Уряди Польщі та Латвії підтримають створення фонду довгострокової допомоги Україні у структурі НАТО.
Радослав СікорськийФото: PAP

Уряди Польщі та Латвії підтримають створення фонду довгострокової допомоги Україні у структурі НАТО.

Про це повідомили міністри закордонних справ обох країн – Радослав Сікорський та Криш'яніс Каріньш, їхні слова цитує Укрінформ.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

«Ми підтримуємо зусилля генерального секретаря...Польща також підтримуватиме створення місії НАТО, щоб упорядкувати допомогу, яку ми надаємо Україні», – сказав Сікорський у Брюсселі перед зустріччю глав МЗС країн-членів Альянсу.

Він додав, що на зустрічі в Брюсселі також з нетерпінням чекає на те, щоб заслухати представників України про ситуацію та фронт та найбільші виклики.

Каріньш, у свою чергу, назвав це «дуже гарною пропозицією».

«Це напрям, у якому нам потрібно думати про те, як ми можемо об'єднати наші спільні ресурси, щоб бути ефективнішими у наданні допомоги Україні», – сказав він.

Нагадаємо, напередодні ЗМІ писали, що генсек НАТО Єнс Столтенберг запропонував країнам НАТО створити фонд внесків для України у розмірі 100 млрд доларів на п'ять років.

Сьогодні Столтенберг підтвердив, що Альянс обговорюватиме багаторічний пакет допомоги для України, щоб підтримка була більш передбачуваною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: