​​Обстановка на Сході останніми днями суттєво загострилася – Сирський

Читать на русском
Російська армія активізувала ведення бойових дій на Східному фронті, за останні дні ситуація там суттєво загострилася.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Російська армія активізувала ведення бойових дій на Східному фронті, за останні дні ситуація там суттєво загострилася.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у Telegram.

Два роки великої війни: як ЗСУ знищують окупантівНа інфографіці – як ЗСУ знищують окупантів у ході повномасштабної війни. Втрати російської армії вже перевищили 400 тисяч людей.

На його думку, загострення пов'язане зі значною активізацією атак противника після проведення президентських виборів у Росії.

«Ворог активно атакує наші позиції на Лиманському, Бахмутському напрямках штурмовими групами при підтримці бронетехніки. На Покровському напрямку намагається прорвати нашу оборону використовуючи десятки танків та БМП», – повідомив Сирський.

Він зазначив, що ворожим атакам сприяє тепла та суха погода, «яка зробила танкодоступною більшу частину відкритих ділянок місцевості».

«За результатами заслуховування висновків щодо характеру дій противника були прийняті рішення, спрямовані на посилення найбільш проблемних ділянок оборони засобами РЕБ та ППО. Також, поповнені запаси дронів всіх типів, протитанкових ракет, переміщені додаткові резерви сил та засобів», – наголосив головком.

За його словами, зараз у ЗСУ стоїть питання досягнення переваги над росіянами у високотехнологічних видах зброї. Крім того, серйозною проблемою є підвищення якості підготовки військовослужбовців, зокрема, піхотних підрозділів.

«Тільки це надасть нам можливість перемогти більшого за чисельністю ворога і створити умови для перехоплення стратегічної ініціативи... Ми усвідомлюємо реальний масштаб та ступінь загрози з боку противника і готові до проведення адекватних та ефективних дій», – резюмував Сирський.

Нагадаємо, нещодавно у ЗСУ розповіли про ситуацію в районі Часового Яру. Там окупанти використовують для своїх атак на цьому напрямі все можливе озброєння.

Раніше командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк заявив, що Силам оборони не вистачає людей, тому військовозобов'язані українці мають проявити мужність і приєднатися до армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: