У ЗСУ розповіли про ситуацію на південному фронті

Читать на русском
Росіяни на півдні постійно ведуть аеророзвідку, тиснуть артилерією та застосовує велику кількість ударних дронів.
Генштаб ЗСУ

На південних напрямках фронту йде контрбатарейна боротьба, окупанти щосили намагаються вибити підрозділи ЗСУ із зайнятих позицій.

Про це повідомили у Силах оборони півдня у неділю, 7 квітня.

Готуємо відповідь: Зеленський обговорив ситуацію на фронті з Сирським, Малюком та БудановимПрезидент України 7 квітня переговорив з очільниками військових та політичних відомств щодо ситуації на фронті.

Повідомляється, що протягом доби ворог здійснив два безуспішні штурми на Оріхівському напрямку: в районі Роботиного та Старомайорського.

«На лівобережжі Дніпра, в районі Кринок здійснив п'ять штурмів, вишукуючи нову тактику дій. Але зазнавши втрат, відійшов на свої вихідні позиції», – повідомили військові.

Вони додали, що окупанти не припиняють аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів уздовж усієї лінії фронту, а на Оріхівському напрямку додають авіацію.

У той же час, кораблі рф в Чорному та Азовському морях відсутні. Ракетоносії заведені до пунктів базування.

За добу на Оріхівському та Херсонському напрямках було знищено 162 окупанти та 79 одиниць озброєння та військової техніки росіян. Крім того, ЗСУ вразили шість польових складів боєприпасів.

Нагадаємо, втрати російської армії перевищили 447 тисяч військових. У ГУР розповіли, коли росіяни можуть піти у новий наступ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: