Війська рф зараз випускають у сім разів більше снарядів, ніж ЗСУ – Bloomberg

Читать на русском
Росія випереджає союзників України у перегонах за боєприпасами. Зараз російські війська
випускають у сім разів більше снарядів, ніж ЗСУ.
Anadolu/picture alliance

Російські війська на сьогоднішній день випускають у сім разів більше снарядів, ніж ЗСУ. Це більш ніж удвічі перевищує показник кінця січня, коли Україна попереджала союзників про те, що перевага рф становить три до одного.

Про це із посиланням на джерела пише Bloomberg.

Закупівля снарядів для України: скільки грошей обіцяли виділити союзники на ініціативу ЧехіїБлизько 14 країн обіцяли виділити кошти на ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України. Докладніше – на інфографіці.

За словами представників країн-союзників, знайомих з останніми подіями на лінії фронту, потік західної військової допомоги в Україну різко скоротився, а деяка українська зброя робить лише по одному пострілу на день, щоб зберегти свої запаси, що скорочуються.

Союзники щосили намагаються зберегти потік поставок в Україну, розшукуючи снаряди по всьому світу. Але оскільки ці ініціативи повільно реалізуються, неясно, чи дадуть вони достатні результати в короткостроковій перспективі, щоб зберегти стабільність лінії фронту.

При цьому поставки снарядів ЗСУ не обов'язково мають відповідати російським, зазначають співрозмовники видання: сучасні системи озброєння, які вони використовують, точніші за російські. За словами одного чиновника, навіть збільшення показника України до трьох снарядів на кожні сім випущених рф матиме велике значення.

Видання додає, що союзники президента Володимира Зеленського дедалі більше стурбовані тим, що «літній наступ росіян може прорвати оборону України».

Нагадаємо, за оцінкою розвідки НАТО, росія може виробляти за місяць 250 тисяч артилерійських боєприпасів або близько 3 мільйонів на рік. Це втричі більше, ніж США та ЄС можуть надіслати Україні.

Союзники домовилися поставити Україні щонайменше мільйон снарядів у рамках ініціативи Чехії, яка передбачає закупівлю боєприпасів за межами ЄС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: