ЗСУ спростували захоплення росіянами Роботиного

Читать на русском
В Силах оборони півдня України спростували інформацію про те, що російські загарбницькі війска зайшли в село Роботине і фактично закріпилися там.
Фото: Генштаб ЗСУ

Заява депутата Запорізької обласної ради, про те, що ніби в результаті штурмових дій росіяни зайшли в село Роботине і фактично закріпилися там, не відповідає дійсності.

Про це повідомили Сили оборони півдня України у своєму Telegram-каналі.

«У зоні відповідальності 65 окремої механізованої бригади, яка обороняє населений пункт Работине, дійсно відбуваються регулярні сутички із диверсійно-розвідувальними групами противника, які заходять у село і намагаються там закріпитися. Але успіху окупанти не мають», – йдеться у заяві військових.

Також вони наголосили, що наразі Роботине знаходиться під контролем Сил оборони. Атаки російських окупантів відбивають артилерією ще на підступах, а розрізнені групи знищують ударними дронами й мінометними розрахунками.

«Сьогодні цей населений пункт утримують бійці Сил оборони України. Отже ворог його не контролює. Просимо всіх громадян, зокрема і представників медіа, не створювати зайвого хайпу і не спиратися на псевдо-експертні думки тих, хто не має прямого відношення до реальної бойової роботи, не володіє оперативною обстановкою!», – закликали українські захисники.

Нагадаємо, на південних напрямках фронту йде контрбатарейна боротьба, окупанти щосили намагаються вибити підрозділи ЗСУ із зайнятих позицій.

Як повідомлялося, нещодавно загарбники здійснили наймасовішу спробу прорвати оборону ЗСУ під Авдіївкою.

Також, як повідомили у Генштабі ЗСУ, війська рф відновили практику авіаударів на південних напрямках.

Крім того, днями росіяни намагалися зайти до Часового Яру, але не змогли закріпитися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: