Рада зобов'язала Кабмін розробити законопроєкт про ротацію та додаткові виплати військовим

Читать на русском
Кабмін має розробити новий законопроєкт щодо ротації військових, а також про виплату у розмірі 70 тисяч гривень.
politarena.info

Верховна рада ухвалила постанову, якою зобов'язала уряд розробити законопроєкт про ротацію військових, а також про додаткові виплати.

Рішення підтримав 321 нардеп.

Мова про одноразову виплату у розмірі 70 тисяч гривень для військових, які «виконують бойові (спеціальні) завдання на лінії бойового зіткнення з противником на відстані першого ешелону оборони або наступу (контрнаступу, контратаки) до ротного опорного пункту включно, а також на території противника ( у тому числі на території між позиціями військ противника та своїх військ) за кожні 30 днів (сумарно обчислених) виконання таких завдань».

Нагадаємо, сьогодні парламент у другому читанні ухвалив законопроєкт про мобілізацію. Докладніше про нові норми писало «Слово і діло».

Із законопроєкту виключили норму про демобілізацію військових після 36 місяців безперервної служби. У Міністерстві оборони повідомили, що мають намір розробити окремий законопроєкт, присвячений питанню демобілізації та ротації: у ньому хочуть врахувати всі загрози та ризики, з якими може зіткнутися фронт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: