Рада ухвалила законопроєкт про демобілізацію строковиків

Читать на русском
Законопроєкт про демобілізацію строковиків ухвалено Верховною радою. Строки демобілізації визначає президент указом.
armyinform.com.ua

Верховна рада ухвалила одразу за основу і в цілому законопроєкт президента, який передбачає демобілізацію строковиків.

За законопроєкт №11035 про внесення змін до глави XII «Прикінцеві положення» Закону України «Про військовий обов'язок та військову службу» щодо термінів строкової служби проголосували 319 нардепів.

Нові правила мобілізації, військового обліку та служби: що тепер пропонує КабмінДеталі нового урядового законопроєкту про мобілізацію – на інфографіці. Правила вручення повісток, відстрочка від мобілізації, бронювання військовозобов'язаних.

Зазначимо, що у законопроєкті не вказані терміни демобілізації, а йдеться про те, що військові строкової служби «звільняються з військової служби в запас у терміни, визначені указом президента України».

Народний депутат Олексій Гончаренко повідомив, що до законопроєкту також включили норму про те, що строковикам на рік надається відстрочка від мобілізації.

Нагадаємо, тим часом у парламенті триває робота над законопроєктом щодо зміни правил військової служби, мобілізації та військового обліку. До нього подано понад 4 тисячі правок, тому розгляд у другому читанні затримується.

Раніше у Верховній раді зареєстрували законопроєкт, яким пропонують ввести нові доплати та пільги для військовослужбовців та право на демобілізацію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: