Україна опинилась у найвразливішому становищі від початку повномасштабної війни – Bloomberg

Читать на русском
Через інтенсивні атаки росії та нестачу військової підтримки з боку союзників Україна перебуває у найуразливішому становищі за більш ніж два роки війни.
Фото: Генштаб ЗСУ

Ракетні атаки росії на енергетичну систему України, бомбардування Харкова і просування окупантів вздовж лінії фронту вказують на те, що військові зусилля України «наближаються до точки зламу».

Про це пише Bloomberg.

Зеленський назвав терор авіабомбами останньою ставкою путіна у війніРосія зробила ставку на терор мирного населення, того ж Харкова, за допомогою авіабомб. Але це остання ставка путіна, заявив Зеленський.

Агентство зазначає, що наразі Україна «перебуває в найуразливішому становищі за більш ніж два роки протистояння» через гостру нестачу боєприпасів і живої сили на 1200-кілометровому фронті, а також прогалини в протиповітряній обороні.

«Ризик полягає в краху української оборони, що може дати Кремлю здійснити наступ», – пише видання.

Також автори матеріалу наголошують, що населення Харкова «дедалі більше виснажується від війни».

«Непередбачуваність атак вселяє страх у жителів міста, хоча більшість із них не вірять, що Кремль може захопити мегаполіс, населення якого до 2022 року становило 1,5 мільйона осіб», – йдеться в матеріалі.

Журналісти вказують і на значні пошкодження енергетичної інфраструктури України, завдані росіянами.

«Руйнування Трипільської ТЕС за 45 кілометрів на південь від Києва – найбільшого виробника електроенергії в регіоні – ще раз підтвердило вразливість країни перед ракетними ударами», – зазначають автори.

Росія прагне перетворити Харків на непридатну для життя зону – The EconomistРосія хоче перетворити Харків на сіру зону, непридатну для життя. Однак міська влада переконує, що план ворога провалиться.

Bloomberg також підкреслює, що російські військові мають вдосталь боєприпасів. Крім того, цьогоріч Москва має отримати 6 мільйонів снарядів за рахунок нарощування виробництва і поставок з Ірану та КНДР.

«США не бачать ознак швидкого прориву військ рф. Але моральний дух України перебуває на низькому рівні», – сказав американський чиновник виданню на умовах анонімності.

Нагадаємо, голова Харківської ОВА Олег Синегубов розповів, що росія використовує нову схему завдання ударів по Харкову, щоб убити і покалічити якнайбільше мирних жителів і співробітників екстрених служб.

Крім того, атаки на енергетичну інфраструктуру в різних областях України, зокрема в Харківській, призводять до більш тяжких наслідків, ніж удари, завдані російською зимою першого року повномасштабної війни. Так, внаслідок ракетного обстрілу 11 квітня було повністю зруйновано Трипільську ТЕС.

Як відомо, у Конгресі США з жовтня 2023 року блокується законопроєкт щодо допомоги Україні.

За словами президента Володимира Зеленського, якщо Конгрес не схвалить допомогу, Україна програє війну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: