«Наслідки дуже серйозні»: Терехов розповів про ситуацію у Харкові після обстрілів рф

Читать на русском
Внаслідок нічного удару росії по Харкову з ладу виведено відразу дві теплоелектроцентралі. Про це повідомив мер міста Ігор Терехов.
Фото: wikipedia.org

Внаслідок нічного удару росії по Харкову з ладу виведено відразу дві теплоелектроцентралі.

Про це повідомив міський голова Ігор Терехов в ефірі телемарафону.

«Вночі було обстріляно дві ТЕЦ. Наслідки дуже серйозні, тому що вони припинили забезпечення міста. Також було обстріляно трансформаторну підстанцію, вона теж зараз не працює. Тому вранці був серйозний дефіцит електропостачання, і ми зранку не змогли запустити метрополітен», – повідомив він.

За словами Терехова, у місті після кількох невдалих спроб запустили метро та транспорт. При цьому окремі абоненти все ще можуть спостерігати перебої з електропостачанням.

«Крім того, було запроваджено графіки відключень електропостачання житлових будинків. Сьогодні обленерго та Укренерго намагаються витримувати ці графіки, але є певні збої, бо не вистачає напруження в енергосистемі», – додав мер.

Нагадаємо, в ніч на 11 квітня росіяни завдали по Україні масованого повітряного удару із застосуванням ракет різного типу та дронів – загалом 82 одиниці. Сили ППО збили 57 повітряних цілей.

За даними Офісу президента, вночі по Харкову було завдано понад 10 ракетних ударів. Вранці без електропостачання було понад 200 тисяч абонентів Харківщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: