Синєгубов розповів про зміну тактики ворога в обстрілах Харкова

Читать на русском
Росія використовує нову схему завдання ударів по Харкову, щоб убити якнайбільше мирних жителів. Про це заявив голова ОВА.
Фото: Харківська ОВА

Росія використовує нову схему завдання ударів по Харкову, щоб убити і покалічити якомога більше мирних жителів і співробітників екстрених служб.

Про це повідомив керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов у коментарі BILD.

Чиновник розповів, що тепер окупанти обстрілюють обласний центр «двома хвилями».

«Минулої ночі був один із найважчих ударів по Харківській області. Атаковано цивільну інфраструктуру та житлові будівлі. Їхня тактика полягала в обстрілі двома хвилями. Спочатку атакують житлові будинки. Потім, коли на місце приїжджають наші служби порятунку та поліція, відбувається другий удар, при якому вбивають співробітників наших служб та мирних жителів», – сказав Синєгубов.

Він додав, що росіяни застосовують цю тактику виключно проти цивільних, оскільки за останній час у місті не було зафіксовано ударів по військових цілях чи солдатах.

Нагадаємо, в ніч проти 4 квітня окупанти атакували Харків ударними безпілотниками «Shahed», після чого завдали ще одного удару під час ліквідації наслідків. Загинуло четверо людей, з них троє – працівники ДСНС.

Раніше мер Харкова Ігор Терехов заявив, що міська влада і військові не бачать приводу для евакуації мешканців Харкова, незважаючи на регулярні обстріли росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: