США передали Україні трофейну зброю та боєприпаси, вилучені у Корпусу вартових Ісламської революції

Читать на русском
США передали Україні партію зброї та боєприпасів, вилучених у Корпусу вартових Ісламської революції. Зброя призначалася для єменських хуситів.
twitter.com/CENTCOM

США передали українській армії трофейну зброю та боєприпаси, вилучені в іранського Корпусу вартових Ісламської революції. КВІР збирався переправити озброєння єменським хуситам.

Про це повідомляє Центральне командування США в соцмережі X.

Як змінювався розмір військової допомоги США Україні протягом повномасштабної війниОбсяг військової допомоги США Україні за час великої війни – на інфографіці. Наразі Штати ще не схвалили фінансування для України на 2024 рік.

Повідомляється, що 4 квітня ЗСУ було передано понад 5 тисяч автоматів АК-47, кулеметів, снайперських гвинтівок, РПГ-7 та понад 500 тисяч патронів калібру 7,62 мм.

Ця зброя та боєприпаси були вилучені на чотирьох окремих транзитних судах без прапора в період з 22 травня 2021 року до 15 лютого 2023 року. Боєприпаси переправлялися від КВІР хуситам у Ємені, порушуючи резолюцію Ради Безпеки ООН.

Уряд США отримав право власності на озброєння 1 грудня 2023 року в рамках цивільного позову Міністерства юстиції щодо конфіскації майна іранського Корпусу вартових ісламської революції.

Нагадаємо, останній пакет допомоги (після кількох місяців перерви) США надали Україні 12 березня. Його вартість становила 300 млн доларів. Україна отримала додаткові ракети для HIMARS, артилерійські снаряди різних калібрів та інше озброєння.

Тим часом, за інформацією ЗМІ, голосування в Палаті представників США за виділення фінансування для України відкладається як мінімум до середини квітня, а може й далі.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна ризикує програти війну без нової військової допомоги з боку Штатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: